Teknoloji

Roketsan’dan Kırıkkale’de yeni yatırım

ROKETSAN, Türk savunma sanayisinin nadide merkezlerinden biri olan Kırıkkale’de 9 bin 500 dönümlük alanda yeni yatırımına 2023 yılı Mart ayında başlayacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yatırım sahasını ziyaret etti.

Bakan Varank, Roketsan’ın Kırıkkale’deki yeni yatırım lokasyonunu ziyaret etti. Ziyarette Varank’a Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci’nin yanı sıra Vali Bülent Tekbıyıkoğlu ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can eşlik etti. Yatırım alanıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Varank, Türkiye’yi kritik teknoloji ve alanlarda bir adım öne çıkaracak çok ciddi bir yatırım yapıldığını belirterek, “Roketsan, buradaki mevcut çalışmalarının yanı sıra Türkiye için farklı teknolojilere de yatırım yapacak. Hem savunma sanayinde hem de farklı alanlarda gelecek vaat ediyor.”Bu yatırımı Kırıkkale’de bir arsa üzerine yapıyorlar. Buradaki istihdam kapasiteleri binleri aşacak ve çok önemli bir istihdam olacak” dedi.

Roketsan’ın roket teknolojilerinde farklı mühimmatlarda Türkiye’ye önemli kazanımlar sağlayan savunma sanayisinin elma firmalarından biri olduğunu anlatan Bakan Varank, “Buradaki tesislerle hem kapasitesini artıracak hem de yeni çalışmalar yapacak. ve Kimya Sanayii (MKE) burada Roketsan burada özel şube şirketlerimiz bu dönemde çok önemli yatırımlar yapıyorlar.Kırıkkale’ye getirdiğimiz silahların yanı sıra güçlü şirketlerimize kamu arazileri tahsis ederek burada önemli yatırımlar yapıyoruz.’ YENİ YATIRIMLAR YOLDA’ Bakan Varank, Kırıkkale’de yatırımlarına Savunma Sanayii Başkanlığı firmaları ile özel sektör ile devam edeceklerine işaret etti. Özel şube şirketlerimizin dolum tesislerinden farklı üretim alanlarına kadar. önemli yeni yatırımlar olacak.Biz katma değerli üretimle Türkiye’yi kalkındırmakla ilgileniyoruz.Türkiye’yi s yapma derdindeyiz. üretim ile elf yeterli ülke. Bu anlamda Kırıkkale’nin ülkemize ve ekonomisine katkısı çok değerlidir. Hem Kırıkkaleli hemşehrilerimize, değerli valimize, milletvekillerimize ve belediye başkanımıza teşekkür ediyorum.” Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak tüm sektörlerin yanı sıra savunma sanayisine de destek verdiklerinin altını çizen Varank, “Bu yatırıma da önemli teşvikler verdik. Teşvik belgeleri hazırladık. Mart 2023’te mühendislik çalışmalarına başlayacaklarını kaydeden Genel Müdür İkinci, “Bunun bir kısmını açıp işletmeye alacağız, kademeli olarak kapasitesini artıracağız. tesisler.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu