Kiyosaki, ABD ulusal borcunun arttığı bir dönemde Bitcoin, altın ve gümüşün gerçek varlıklar olduğunu öne sürüyor
Finans uzmanı ve “Zengin Baba, Yoksul Baba” kitabının yazarı Robert Kiyosaki, yakın zamanda klasik gelir yaratma prosedürlerini ve devasa “sahte” ABD doları üretimini eleştirdi. “Ders #1” başlıklı bir sosyal medya gönderisinde, tipik işletmelerden elde edilen karları “dolandırıcılık” olarak nitelendirdi ve vergilerin ve enflasyonun bu faydaların değerini nasıl azalttığına dikkat çekti. Fakir ve orta gelirli grupların bu “sahte USD”yi çoğunlukla hisse senetleri, yatırım fonları ve borsada işlem gören fonlar (ETF’ler) gibi düşük performans gösteren varlıklara yatırdığına dikkat çekti.
Kiyosaki, vergiden muaf karlar için kiralık mülkler, petrol ve gıda üretimi gibi alternatif gelir kaynakları öneriyor. Bitcoin, altın ve gümüş gibi gerçek varlıklara yatırım yapmanın önemini vurguluyor. Ona göre zenginler, ömür boyu mali güvenlik ve özgürlük sağlamak için bu vergisiz varlıklara odaklanıyor.
Kiyosaki, iddiasını ilerleterek hisse senetlerinin, tahvillerin, yatırım fonlarının ve ETF’lerin çöküşü konusunda uyardı. Bitcoin’in büyümeyi hızlandıran üç etken belirledi: Silvergate, Signature Bank, Silicon Valley Bank gibi bankaların dahil olduğu 2008 ABD bankacılık krizi; BRICS başkanları tarafından altın destekli bir kripto para biriminin potansiyel tanıtımı; ve hızla artan ABD ulusal borcu.
Borç tavanının kaldırılması, 4. çeyrekte 1 trilyon dolar borçlanması ve 1,5 trilyon dolar daha borçlanma planlarının ardından ABD’nin ulusal borcu son dönemde 31,4 trilyon dolara ulaştı. Kiyosaki, bu faktörlerin etkisiyle Bitcoin fiyatlarında artış olacağını öngörüyor. Onun gerçek varlıkları savunması, “zenginlerin dolar için çalışmadığı”, bunun yerine somut yatırımlar yoluyla mali güvence aradıkları inancının altını çiziyor.
Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.
haberbala.xyz